James Michael Tyler, de acteur die het iconische personage als Gunther speelde in de tv-sitcom Friends, is op 59-jarige leeftijd overleden. Hij behoort tot de meest geprezen acteurs en tv-acteurs uit Amerika. Verenigde Staten. Vandaag zullen we op Wiki James Michael Tyler praten over zijn persoonlijke leven, zijn carrière in film en televisie, zijn gezondheid en andere aspecten. Neem de tijd om het artikel tot het einde te lezen.

Het vroege leven van James Michael Tyler
James Michael Tyler werd in 1962 geboren in Greenwood, Mississippi. Zijn vader stierf op tienjarige leeftijd en verloor zijn moeder toen ze elf was. Hij verhuisde naar het huis van zijn zus en schreef zich vervolgens in aan het Anderson College en studeerde af met een diploma van twee jaar. Hij begon zijn studie in het vak geologie aan de Clemson University.

Hij was geïnteresseerd in theaters en begon aangetrokken te worden tot het rollenspel en acteren. In 1987 behaalde hij de Master of Fine Arts-graad en begon hij een passie te ontwikkelen voor acteren in toneelstukken en theaters.

Tyler’s carrière Tyler: Wiki James Michael Tyler
Tyler begon zijn tv-carrière door het boeiende personage als Gunther te spelen in de cult-sitcom Friends. De rol die hij voor het eerst speelde, groeide tijdens zijn carrière uit tot de meest bekende vertolking van Tyler. De sitcom waar hij meer dan een decennium mee bezig was, en waarvan hij deel uitmaakte in de 148 afleveringen van de show. Bovendien verwierf hij bekendheid als de meest voorkomende reguliere acteur van de show.

Tyler’s genegenheid voor Friends kan worden gezien in zijn betrokkenheid bij de gelanceerde, onbepaalde popreplica van Central Perk in Londen. Ter ere van Friends de 20e verjaardag van de show, maakte Tyler vele optredens in de Central Perk. Tyler was ook Gilbert in de film met dezelfde naam, The Gesture and The World.

In de Wiki van James Michael Tyler zullen we het nu hebben over het huwelijksleven van Tyler, zijn hobby’s en verschillende andere aspecten.

Krijgsleven, onderscheidingen en gezondheid
Tyler trouwde in 1999 met Barbara Chadsey. Het paar ging in 2003 uit elkaar. Tyler verklaarde in 2014 de echtscheiding en noemde “onoverbrugbare verschillen”. Het stel trouwde vervolgens in 2017 met Jennifer Carno. Bij Tyler is enkele jaren geleden de diagnose prostaatkanker gesteld. Hij maakte zijn toestand bekend na de release van Friends: the Reunion in 2021. De film werd uitgebracht in juli 2021. Er werd een korte film gemaakt om Tylers gesproken woord-uitvoering te laten zien, If You’d Know.

De film is gemaakt ter nagedachtenis aan de glorieuze carrière van James Michael Tyler en ook als oproep voor donaties aan de Prostate Cancer Foundation. Stichting Prostaatkanker.

Dood en erfenis van Wiki James Michael Tyler
Tyler stierf in vrede thuis in Los Angeles op 24 oktober 2021. Tyler zal herinnerd worden als een verbluffende artiest, zanger, pleitbezorger voor kankerbewustzijn en een liefhebbende en zorgzame echtgenoot. Een tweet op het FRIENDS Twitter-account brengt hem hulde door te zeggen: “Warner Bros. Television rouwt om het verlies van James Michael Tyler, een geliefde acteur en een vitaal lid van de FRIENDS-familie. De gedachten van onze familie en zijn collega’s, vrienden en de fans.”

Tyler is begraven door zijn vrouw en hun luipaardgekko Redni.

Conclusie
James Michael Tyler was een acteur en kankerbewustzijnsactivist die bekend werd door zijn rol als Gunther in de tv-sitcom Friends, waar hij meer dan tien jaar een vaste klant was.